Julebordet & Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo


Skrevet 14 november av Oslo i Konkurranse, Nyheter.

Julebordet & Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Norway Designs har drevet butikk med fokus på norsk og nordisk design og kunsthåndverk siden 1957. På midten av 1970 tallet startet vi en tradisjon rundt våre juleutstillinger som vi har fortsatt med hvert år siden.

Basisen har alltid vært et slott i glass, det første designet av Åse Fire og blåst i Glasshytten i Fredrikstad. Da det ble for slitt til å brukes, fikk vi blåst et nytt av de danske glasskunstnerne Tobias Møhl og Trine Drivsholm. Juleutstillingen vår er legendarisk, mange av våre kunder må se den for å få startet sin julefeiring.

AHO

I år vil vår 40 år gamle tradisjon med glasslottet som midtpunkt få en ny vri. Vi har invitert til et samarbeid med fra 4. og 5. års studenter på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, som stiller ut 7 bidrag i form av pepperkakehus.

Studentene er fra Hellas, Frankrike, Finland og Norge og har hatt i oppgave til å bidra med pepperkakehus i uvante former.  De 7 bidragene er vidt forskjellige, og utfordrer vår tradisjonelle måte å se pepperkakehus på.

En fantastisk juleutstilling

I tillegg til pepperkakehusene vil årets utstilling omfatte et 15m2 stort bord hvor pepperkakehusene danner små landsbyer. Fra landsbyen kan man ta en gondolbane opp til en skulpturpark med flotte glass skulpturer fra Orrefors -Kosta Boda. Videre går det en trapp opp til vårt gedigne glasslott.

I år har vi latt fremtidens europeiske arkitekter få ta del i selve juleutstillingen og vi kan med det love en utstilling Oslo aldri har sett maken til.

Norway Designs har siden starten i 1957 ønsket å formidle nordisk kunsthåndverk og ha et godt samarbeid med dagens unge kunstnere. I år har vi latt fremtidens europeiske arkitekter få ta del i selve juleutstillingen og vi kan med det love en utstilling Oslo aldri har sett maken til.
Og ryktene stemmer – det er gratis godteri!

Ikke glem at du kan være med i konkurransen og vinne fine premier. Stem på det pepperkakehuset du synes er finest.

 

Legg igjen en kommentar